Odbijen predlog SDT-a: Mandić ne mora u zatvor
Andrija Mandić

Odbijen predlog SDT-a: Mandić ne mora u zatvor

Vijeće Višeg suda u Podgorici odbilo je predlog Specijalnog državnog tužilaštva da se predsjedniku Nove srpske demokratije, i jednom od lidera Demokratskog fronta, Andriji Mandiću odredi pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

"Rješenjem vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda u Podgorici odbijen je kao neosnovan predlog-mišljenje Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore da se prema optuženom A.M., zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi stava 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore odredi pritvor po pritvorskom osnovu iz člana 175 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku", saopšteno je iz Višeg suda.

Mandić će se i dalje braniti sa slobode u suđenju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016.

Podsjećamo, Mandić je nedozvoljeno prešao u Srbiju sa Milanom Lekićem, šefom Opštinskog odbora Nove u Pljevljima, i aktivistima Nove Blažom Kotlajom i Vojom Pićanom. Mandić i Lekić negirali su, nakon povratka iz Srbije, navode o bjekstvu iz države, tvrdeći da su slučajno zalutali usljed loših vremenskih prilika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.