Kristijano Ronaldo

Ronaldo deveti put izabran za najboljeg portugalskog fudbalera u godini

"Osvojio sam i petu Zlatnu loptu, kao i dobio četvrto dijete, to je još jedan rekord"

Napadač madridskog Reala Kristijano Ronaldo deveti put je izabran za najboljeg portugalskog fudbalera u godini.

Logično, Ronaldo je najbolji u Portugalu za 2017. godinu u kojoj je sa Realom odbranio trofej Lige šampiona, osvojio Primeru, Superkup Španije i Evrope i dobio Zlatnu loptu namijenjenu najboljem fudbaleru svijeta.

Dobio je nagradu u konkurenciji zemljaka Bernarda Silve iz Mačester sitija i golmana lisabonskog Sportinga Ruija Patrisija. 

Ronaldo je, u svom stilu, odbrusio kritičarima i poručio im da trenutno nema premca u svijetu fudbala. 

"Zahvalan sam na nagradi koja pripada svim mojim saigračima. Prošla godine je bila fantastična i nezaboravna, kako kolektivno, tako i individualno. Osvojio sam i petu Zlatnu loptu, kao i dobio četvrto dijete. To je još jedan rekord, tri djeteta za isto toliko mjeseci. Uvijek vjerujem da sam najbolji, bez obzira šta mnogi pričaju, ja govorim na terenu", rekao je Ronaldo na svečanosti u Lisabonu, prenosi B92.

Ronaldo je u prošloj sezoni postigao 42 gola na 46 utakmica, a u ovoj je već na koti 37 i na dobrom putu da je nadmaši.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.