Hrapović: Riješiti status bolnice Meljine
Kenan Hrapović

Razgovarao sa rukovodstvom bolnice

Hrapović: Riješiti status bolnice Meljine

Ministarstvo zdravlja podržaće inicijativu Opšte bolnice Meljine za očuvanjem i daljim radom te zdravstvene ustanove, koja se suočava sa kadrovskim i finansijskim problemima, saopštio je resorni ministar, Kenan Hrapović.

On je danas razgovarao sa direktoricom bolnice Oliverom Elez i njenim saradnicima, na temu realizacije ugovornih obaveza između Fonda za zdravstveno osiguranje i bolnice (FZO), u cilju obezbjeđivanja dostupne zdravstvene zaštite za stanovnike Opštine Herceg Novi.

Hrapović je, kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, naglasio značaj bolnice Meljine u crnogorskom zdravstvenom sistemu, u pogledu obezbjeđivanja blagovremene i dostupne zdravstvene zaštite, imajući u vidu da u Herceg Novom gravitira više od 30 hiljada stanovnika, koji koriste zdravstvene usluge ove ustanove.

On je istakao da, iako FZO redovno izmiruje obaveze za obavljene usluge, ozbiljni finansijski i kadrovski problemi sa kojima se suočava bolnica Meljine zahtijevaju da se u najkraćem roku preduzmu aktivnosti, prvenstveno u rješavanju statusa ustanove, kako bi se izbjegao potencijalni negativni uticaj na kvalitet zdravstvenih usluga.

"Stav Ministarstva zdravlja je da podrži inicijativu bolnice Meljine za očuvanjem i daljim radom te medicinske ustanove", rekao je Hrapović.

Elez je kazala da se, uprkos zalaganju Vlade, Ministarstva zdravlja, FZO i ostalih zdravstvenih ustanova, bolnica u Meljinama suočila sa ozbiljnim finansijskim i kadrovskim problemima.

Ona je istakla da bolnica funkcioniše isključivo zahvaljujući naporima i posvećenosti zaposlenih.

Hrapović i predstavnici bolnice Meljine su se, kako je saopšteno, složili da je za rješavanje novonastale situacije i daljeg funkcionisanja te zdravstvene ustanove neophodno da se uključe ostali relevantni subjekti, koji mogu doprinijeti konačnom rješavanju statusa bolnice.

Odlukom o mreži zdravstvenih ustanova, bolnica Meljine uključena je u Mrežu zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori i shodno zaključenom Ugovoru sa FZO, pruža zdravstvene usluge osiguranicima sa područja opštine Herceg Novi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.