SDP: Posljednji čin raspada DPS-a
SDP

O Kandidaturi Đukanovića

SDP: Posljednji čin raspada DPS-a

Izbor predsjednika DPS-a, Mila Đukanovića za predsjedničkog kandidata te partije predstavlja posljednji čin u konačnom raspletu i raspadu DPS-a, navodi se u saopštenju SDP-a.

“Njihova nemoć da blagovremeno, kao vladajuća partija, izaberu kandidata, te izbor kandidata koji simbolički, državnički i partijski predstavlja kontinuitet u svakom smislu, samo pokazuje da u toj partiji prevladava stav da u Crnoj Gori ništa ne treba mijenjati”, navodi se u saopštenju SDP.

Kažu i da “tvrda linija DPS-a” hoće po svaku cijenu da zadrži postojeće stanje, i u partiji i u društvu. 

“Istovremeno, ovaj izbor pokazuje duboku krizu povjerenja i klanovskih podjele koje postoje unutar DPS-a, te strah od gubitka pozicija moći koje obezbjeđuju partijskoj eliti permanentnu zloupotrebu državnih interesa zarad njihovog ličnog dobra”, poručuju iz SDP-a.

Kako SDP navodi struja koja ne želi nikakve promjene, unutar DPS-a je očito još uvijek dominantna, i to, kako dodaju, izbor Mila Đukanovića za kandidata ubjedljivo dokazuje.

“Sada je jasno da naspram potrebe građanske Crne Gore za promjenama, stoji autokratija i evidentni konzervativizam vladajuće partije pa je ovo razlog više, a ne razlog manje, da se svi opozicioni građani i građanke mobilišu i konačno raskinu sa politikom kontinuiteta i nazadovanja sa kojom se duboko ne slažu”, navodi se u reagovanju SDP-a.

U toj stranci navode da je jasno da sada na izborima imamo tri ključna kandidata.

“Jednog koji garantuje da se ništa promijeniti neće, a to je Milo Đukanović, drugog koji je kandidat DF-a i njemu srodnih partija, i trećeg, dr Draginju Vuksanović koji je jedini autentičan predstavnik građanske Crne Gore koja postavlja zahtjev za promjenama”, navode u SDP-u.

Poručuju da je, izbor ovog puta jednostavan. “Svi koji su za promjene biraju između DF politike radikalizacije ili građanske Crne Gore, a svi kojima je dobro ovako kako jeste, imaju svog kandidata koji je oličen u predsjedniku DPS-a”, stoji u reagovanju SDP-a.

SDP je uvjeren da je vrijeme promjena na vidiku i da će to ovi predsjednički izbori pokazati.

“Vjerujemo u mudrost i odlučnost građanki i građana Crne Gore da na ovim predsjedničkim izborima pokažu da nas je više i da ćemo zajedno raskinuti sa prošlošću koju oličava kandidat DPS-a i okrenuti se budućnosti, koju oličava prof. dr Draginja Vuksanović”, zaključuje se u reagovanju medijskog pula SDP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.