Predstava
Foto: Agencija Zdrav život

Ulaz besplatan

Predstava "Zato što te se plašim" u četvrtak na sceni Dvorane Park

Predstavom „Zato što te se plašim“ nastavlja se ciklus interaktivnih predstva za djecu i mlade koji je pokrenuo opštinski Sekretarijat za kulturu i obrazovanje, u želji da kroz pozorišnu formu i razgovor ukaže na probleme u zajednici o kojima se malo govori.

Ovaj komad u produkciji agencije “Zdrav Život” biće izveden na sceni Dvorane Park u četvrtak, 22. marta. Planirana su tri izvođenja, u 10.30,12.30 i 17.30 sati, saopštili su organizatori.

Navodi se da je usmjeren na prevenciju vršnjačkog nasilja.

„Vršnjačko nasilje je veliki problem sa kojim se susreću osnovci i srednjoškolci u Herceg Novom i Crnoj Gori. Nažalost, to je i jedan od problema o kojima se ćuti. Mladi ne žele razgovarati iz straha da im se nasilje ne ponovi, a institucije ne poklanjaju dovoljnu pažnju prevenciji nasilja. Postalo je gotovo uobičajeno da se problemi među djecom rješavaju nasiljem, a ne razgovorom“, kazala je sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo. 

Kako objašnjava, „Zato što te se plašim“ je interaktivna predstava koja u prvom dijelu daje prikaz dobrih i loših modela ponašanja, sa porukom da je nenasilna komunikcija jedini ispravan način rješavanja problema. Glumački ekipu čine Ivan Jeftović, Milena Nikolić i Dejan Jajčanin. U drugom dijelu, djeci će se obratiti psiholog prof. dr Žarko Trebješanin, koji će sa njima diskutovati o predstavi i i obrađenoj temi.

Navedeno je da je predstava namijenjena tinejdžerima – višim razredima osnovaca i srednjoškolcima. Dobrodošli su stručnjaci iz svih oblasti rada sa mladima, roditelji i svi zainteresovani građani. Ciklus interaktivnih predstava za djecu i mlade u Herceg Novom počeo je u novembru gostovanjem predstave „Dar“ posvećene temi autizma.

Sljedeća u ciklusu biće predstava „Mi djeca sa stanice Zoo“ koja se bavi problemom narkomanije i biće namijenjena prije svega srednjoškolcima. Ciklus se realizuje uz podršku Javne ustanove kulture „Herceg Fest“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.