Komičar osuđen od javnosti za sramotno umjetničko djelo (FOTO)
Džim Keri

Džim Keri

Komičar osuđen od javnosti za sramotno umjetničko djelo (FOTO)

Glumac Džim Keri na meti je brojnih kritika sa društvenih mreža zbog portreta koji je naslikao, a za koji se pretpostavlja da je u pitanju slika sekretarke Bijele kuće za štampu Sare Hakabi Sanders.

Keri je svoje umjetničko djelo obajvio na Tviteru, uz prateći tekst: 

"Ovo je portret takozvane hrišćanke koja jedinu svrhu u životu pronalazi u tome što laže u ime zlih ljudi. To je monstuozno!" 

Većina kritičara tvrdi da je Kerijevo djelo sramotno, dok ga drugi žestoko negoduju zbog upotrebe imenice "hrišćanaka". 

Kerijava saradnica je za medije potvrdila da je u pitanju njegovo djelo, ali ne i da je na slici Sandersova. Bijela kuća nije zatražila objašnjenje od Kerija, prenosi B92. 

Mediji podsjećaju da ovo nije prvi Kerijevi izlet u svijet "političke umjetnosti", budući da je u februaru objavio "21 politički izmijenjeno umjetničko djelo".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.