Pravo glasa na lokalnim izborima ima 334 236 građana
Ilustracija

Evidencija MUP-a

Pravo glasa na lokalnim izborima ima 334 236 građana

Biračko pravo na lokalnim izborima u Crnoj Gori, koji će biti održani krajem maja, imaće 334.236 građana, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Na izborima u Podgorici pravo glasa ima 159.105 građana, a u Golubovcima, opštini u okviru Glavnog grada, 12.010.

Biračko pravo u Šavniku ima 1.739 građana, u Žabljaku 3.121, u Baru 38.366, u Plavu 9.192, u Pljevljima 26.172, u Rožajama 22.116, u Danilovgradu 12.839, U Bijelom Polje 40.456, u Kolašinu 6.559.

U biračkom spisku za lokalne izbore u Plužinama ima 2.561 građanin.

Uvid u birački spisak birač može ostvariti lično, svakim radnim danom od osam do 14 sati, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš).

Birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me.

Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa.

"S obzirom da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine u kojoj ima prijavljeno prebivalište", kaže se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.