Dobrilo Dedeić

Ime će biti poznato ove sedmice

"Kandidat Srpske koalicije biće poslednji predsjednik nezavisne Crne Gore"

Srpska koalicija izlazi na predstojeće predsjedničke izbore. U četvrtak će, kako su najavili, donijeti konačnu odluku o tome ko će biti srpski predsjednički kandidat.

Dobrilo Dedeić član Predsjedništva Srpske koalicije ne isključuje mogućnost da će se kandidovati, ali će ta koalicija sa imenom kandidata sačekati polovinu tekuće kalendarske sedmice.

"Ako Srbi budu razmišljali integralno, a ne parcijalno, kandidat Srpske koalicije biće poslednji predsjednik nezavisne Crne Gore. Onaj ko glasovima Srba pobijedi na ovim izborima, mora u svom mandatu da uradi tri veoma važne stvari. Da odmah raspiše referendume za poništenje odluke o priznanju lažne države Kosovo i za izlazak iz NATO pakta. Ipak, najvažniji je novi referendum o ponovnom ujedinjenju sa Srbijom. Dakle, naš cilj je sistemski  diskontinuitet, odnosno revidiranje svih odluka koje je donio režim Mila Đukanovića", saopštili su iz Srpske koalicije i dodali:

"Prije stotinu godina, 1918-te, imali smo snage da budemo jedinstvena država sa Srbijom. Red je da imamo kandidata koji će se tačno vijek od Podgoričke skupštine založiti da se ponovi taj slavni događaj.Ko god tumači ambicije srpskog naroda u Crnoj Gori na način da su naši navodni prioriteti demokratizacija i krečenje građanskih ruina privatnog posjeda Mila Đukanovića, taj laže Srbe".

Tvrde da po svim anketama, većina Srba u Crnoj Gori ne želi Evropsku uniju, a svaki, dakle 81 poslanik u državnom parlamentu, zalaže se za ulazak u tu tvorevinu uključujući i one koji dobijaju glasove Srba.

"Mi Srbi imamo svoje interese i oni nemaju nikave veze sa onim što radi Đukanovićev režim i pomodarna građanistička opozicija koja se od Đukanovića sistemski ne razlikuje. Sem u namjeri da ga neki među njima zamijene kako bi dokazali da su veći Crnogorci i građani od njega. A ako se uđe u nove faze dokazivanja na narednom popisu procenat Srba će opet drastično pasti što može biti završna faza našeg zatiranja u Crnoj Gori.Zato – Srbi, na okup!", poručuje Dedeić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.