Blažić povukao kandidaturu, podrška zajedničkom kandidatu
Đorđije Blažić

Ostaje privržen borbi za promjenu sistema

Blažić povukao kandidaturu, podrška zajedničkom kandidatu

Profesor Đorđije Blažić, povukao je danas kandidaturu na izborima za predsjednika Crna Gore i najavio podršku zajedničkom kandidatu opozicije Mladenu Bojaniću.

"Kao što sam više puta isticao, težnja da doprinesemo opozicionom jedinstvu i prevazilaženju podjela u onome što je dramatični trenutak za našu zemlju bila je osnovna motivacija moje kandidature. U poslednjih desetak dana veći dio opozicionih partija uspio je da dođe do kompromisa i dugo očekivane saglasnosti o zajedničkom kandidatu. Kako bih podstakao mogućnost promjena želim da obavijestim javnost da odustajem od predsjedničke kandidature i svoju podršku dajem zajedničkom kandidatu", saopštio je Blažić.

Kako je kazao, nada se da će ovaj izbor rezultirati dugo očekivanim, prijeko potrebnim reformama u našoj zemlji koja nikada do sada nije demokratskim putem promijenila vlast. 

Podsjetio je da je više od 8 hiljada građana podržalo njegovu kandidaturu a potpisi su juče predati Državnoj izbornoj komisiji.

"Svim onima koji su mi uz rizike i često strah dali podršku: majkama, radnicima, studentima, svim slobodnim građanima duboko se zahvaljujem. Molim za njihovo razumijevanje, za potrebu da javni i državni interes stavim iznad bilo kog drugog", naveo je Blažić.

Dodao je da očekuje i od partijskih lidera da u toku ovog izbornog procesa konačno pokažu da im je interes građana iznad ličnih interesa.

"Ostajem privržen borbi za promjenu sistema, radi budućnosti Crne Gore i njenih građana", poručio je Blažić.

Predsjednički izbori u Crnoj Gori biće održani 15. aprila, a kandidature se podnose do 26. marta. 

 Državnoj izbornoj komisiji (DIK) kandidature su do sada predali predsjednik Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori (SPP), Hazbija Kalač, nezavisni kandidat Vasilije Miličković i lider stranke Prava Crna Gora Marko Milačić.

Kandidature su najavili, ali još nisu predali predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, nezavisni kandidat Dragan Hajduković, potpredsjednica SDP-a Draginja Vuksanović i kandidat većeg dijela opozicije Mladen Bojanić.

Iz DPS-a su najavili da će kandidata saopštiti danas.

Za predsjedničku kandidaturu, prema zakonu, potrebno je oko osam hiljada potpisa građana. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.