Koliko Crnoj Gori treba zaposlenih u javnoj upravi znaće se do kraja juna
Suzana Pribilović

Optimizacija

Koliko Crnoj Gori treba zaposlenih u javnoj upravi znaće se do kraja juna

Koliko Crnoj Gori treba zaposlenih u javnoj upravi, odnosno gdje ima viška, a gdje manjka znaće se do kraja juna, saopštili su Pobjedi iz Ministarstva javne uprave.

Tada bi trebalo da bude saopšten i precizan broj zaposlenih u javnoj upravi, uključujući i opštine.

Sve do sjednice Vlade 7. decembra prošle godine baratalo se različitim ciframa, ali je ministarka javne uprave Suzana Pribilović tada saopštila da je Ministarstvo konačno uspjelo da dođe do tačnog broja zaposlenih u javnoj upravi.

Po njenim riječima, u javnom sektoru, odnosno na centralnom nivou, ukupno je zaposleno 39.306 građana, a u opštinama 12.174. Ministarka je tada objasnila da je bilo neslaganja podataka iz Centralne kadrovske evidencije i Ministarstva finansija.

Iz Ministarstva su redakciji ovo lista u petak kazali da rokovi ostaju nepromijenjeni.

“Planirano je da međusektorski stručni tim za proces optimizacije broja zaposlenih u javnoj upravi završi posao i Vladi predstavi nalaze i plan optimizacije do kraja juna tekuće godine. Tada će se razmatrati i sva ostala pitanja u vezi sa procesom optimizacije. Međusektorski stručni tim radi na ovim aktivnostima, svako u okviru svojih nadležnosti i resora. Očekujemo da, u skladu sa planiranom dinamikom, završimo ove obaveze” kazali su Pobjedi iz Ministarstva javne uprave odgovarajući na pitanje kada će se tačno znati koliko je viška u javnoj upravi.

Nakon toga, dodali su iz tog Vladinog resora, će biti jasno u kojim djelovima sistema treba povećati, odnosno smanjiti broj zaposlenih.

"Cilj optimizacije je preraspodjela zaposlenih i stvaranje efikasne i servisno orjentisane javne uprave, što znači da imamo jasnu sliku u kojim djelovima sistema treba pojačati, odnosno rasteretiti one u kojima imamo višak zaposlenih”,  kazali su iz Ministarstva.

Pobjeda

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.