Rakočević: Knežević demonstrira strah od izvršne presude
DPS

Osvjedočeni protivnik države

Rakočević: Knežević demonstrira strah od izvršne presude

Poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore Nikola Rakočević kazao je da funkcioner Demokratskog fronta Milan Knežević pokušava da nametne zaključak da je Crna Gora sociološki, kao i u smislu vladavine prava - nedostojna državnog statusa.

On je reagovao na današnje saopštenje Milana Kneževića.

"Milan Knežević, kao osvjedočeni protivnik države, demonstracijom primitivizma u formi nečega što naziva "poslaničkim pitanjem", a zapravo je degutantni pamflet, napada njene institucije i pokušava da nametne zaključak da je Crna Gora sociološki, kao i u smislu vladavine prava - nedostojna državnog statusa.  Svi ti  njegovi mnogobrojni pokušaji, pa i ovaj najnoviji, dio su strategije i poznate matrice da se postojanje države obesmisli!  A ako je besmisleno da država postoji, onda bi je, kako beznadežno priželjkuje Knežević, trebalo pripojiti nekoj drugoj državi na vazalno služenje", rekao je Rakočević.

On je dodao da sva Kneževićeva činjenja, "zakonita i protivzakonita, javna i tajna, lična i grupna, imaju samo taj jedan strateški cilj - dokazati da Crna Gora nije zaslužila da bude država!"

"Da bi promovisao tezu o tome da Crnogorcima država ne pripada, ideološki zaslijepljeni Knežević, patološki pokušava predstaviti svaku instituciju države: Predsjednika, Vladu, Skupštinu - nedostojnu svoje funkcije. Ipak, ovoj prepoznatljivoj strategiji i matrici sada se nadodaje i jedan novi motiv, lično vezan za Kneževića: strah od izvršne presude kojom je kažnjen i sudskog postupka koji je u toku, a čiji je akter. Otud valjda i pominje Frojda. Nikog ne raduju ovi neprijatni događaji, ali su oni između ostalog opomena svakome ko se zanese u mislima da je jači od države, da postoji zakon, da je Crna Gora država vladavine prava i da je pravda nekada sporija nego što bismo željeli, ali je uvijek dostižna. Pa i za one kojima je "majka Rusija"", zaključio je Rakočević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.