Operativni štab upozorava: Zaštitite životinje i imovinu
Direktorat za vanredne situacije MUP-a

Apel građanima

Operativni štab upozorava: Zaštitite životinje i imovinu

Operativni štab za zaštitu i spašavanje apeluje na građane, naročito na području opština sa povećanim rizikom od nastana poplava da preduzmu dodatne mjere i radnje u smislu zaštite svoje pokretne i nepokretne imovine.

Na sjednici Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje večeras je analizirana trenutna meteorološka situacija i stanje na terenu u opštinama koje su pod povećanim rizikom od nastanka poplava.

"Imajući u vidu da se već od večeras očekuje dodatno pogoršavanje meteoroloških prilika Operativni štab za zaštitu i spašavanje i ovom prilikom apeluje na građane, naročito na području opština sa povećanim rizikom od nastana poplava da preduzmu dodatne mjere i radnje u smislu zaštite svoje pokretne i nepokretne imovine. Posebno se apeluje na vlasnike životinja da obrate pažnju na njihovo zbrinjavanje", navodi se u saopštenju MUP-a.

Navode da su svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja su u pripravnosti i spremni su da postupaju u skladu sa svojim nadležnostima, a shodno razvoju situacije na terenu.

"Na sastanku je konstatovano da je prethodnih dana sistem zaštite i spašavanja adekvatno reagovao, a ono što je posebno naglašeno da su građani u najvećem dijelu ispoštavali preporuke nadležnih organa i službi i na taj način dali doprinos održavanju stabilne situacije na terenu", dodali su u saopštenju i ponovo pozvali građane da poštuju preporuke nadležnih organa i službi i odgovorno se odnose prema njima i na taj način daju doprinos smanjenju eventualnih posljedica poplava.

Vodostaj u Rijeci Crnojevića konstantno raste, ali građani nijesu u panici, javlja reporter RTCG s lica mjesta.  

Kako su kazali mještani Rijeke Crnojevića, pripremili su se na vrijeme, pa situacija nije još uvijek alarmantna. Napomenuli su da je nivo vode daleko od velikih poplava koje su pogodile Crnu Goru 2010.

Pripadnici Službe zaštite Cetinja ranije su saopštili da su u pripravnosti, kao i da će obilaziti teren.

Kiša je donijela probleme mještanima Vranjine u blizini Skadarskog jezera, a situacija u Virpazaru je stabilnija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.