Polaznici iz SAD upoznati sa situacijom u CG

Polaznici iz SAD upoznati sa situacijom u CG

Polaznici prestižnog američkog "Marshall Memorial Fellowship" programa kroz razgovor s predsjednikom Filipom Vujanovićem, ministrom vanjskih poslova Srđom Darmanovićem, i upoznali su se s aktuelnim društveno-političkim prilikama u našoj zemlji, posebno u dijelu vladavine prava, uticajem koje ima članstvo u NATO, kao i aktivnostma na putu ka EU.

"Crna Gora, njeni potencijali i izazovi bili su predmet interesovanja učesnicima/cama programa koji su se tokom svog boravka u Crnoj Gori upoznali sa njenom istorijom, upoznali kulturu i savremene kulturne izraze, a u fokusu im je bilo i informisanje i razumijevanje aktuelnog društveno-političkog konteksta i socio-ekonomske situacije, posebno u dijelu vladavine prava, uticaja koje ima članstvo u NATO, kao i aktivnosti na putu ka EU", istakli su iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

00001CGOPosjetaGermanMarshallMemorialFellowshipProgram

Kako su naglasili iz te NVO, koja je bila domaćin gostima iz SAD, polaznici su se sastali s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, ministrom vanjskih poslova Srđanom Darmanovićem, nezavisnim poslanikom Aleksandrom Damjanovićem, kao i predsjednikom Opštine Budva Draganom Krapovićem i predsjednikom URE Dritanom Abazovićem.

"O složenosti medijske situacije u Crnoj Gori i kakve implikacije to može imati na proces integracija razgovarali su sa generalnom direktorkom RTCG Andrijanom Kadijom i direktorom TVCG Vladanom Mićunovićem, , kao i sa direktorom Vijesti Željkom Ivanovićem  i direktorkom Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) Milkom Tadić Mijović", saopšteno je iz CGO-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.