LP: Podržaćemo programski najbližeg kandidata
LPCG

Ustavni sud unio haos u izborni proces

LP: Podržaćemo programski najbližeg kandidata

Liberalna partija (LP) neće imati svog kandidata na predsjedničkim izborima. Nakon isteka roka za predaju kandidatura, Predsjedništvo te partije će preporučiti Glavnom odboru da eventualno podrži onog Predsjedničkog kandidata čija su programska, strateška i državna opredjeljenja bliska ideji slobodnog društva i programu Liberalne partije, navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo Liberalne partije usvojilo je Odluku prema kojoj liberali neće imati predsjedničkog kandidata za izbore zakazane 15. aprila.

"Zbog obesmišljenosti procesa kandidovanja, lažiranja potpisa građana i uskraćivanja prava slobodnog izbora svakom pojedincu ali i drugih tehničkih uslova i okolnosti, donijeta je ovakva Odluka", navodi se u saopštenju.

Liberalna partija, u prvom redu, traži odgovornost Ustavnog suda koji se, kako su kazali, mora javno izjasniti o nastalim propustima i neregularnostima.

Iz LP podsjećaju da je, Ustavni sud ranije ukinuo odredbu o davanju potpisa podrške kadidatu ispred OIK, odnosno DIK, koju bi građanin lično potpisao, što je, kako ističu, dovelo do haosa i mnogo nejasnoća i kršenja prava građana, jer je, kako ocjenjuju, jasno da kod dijela crnogorskih političara ne postoji moralno-politička odgovornost.

"Nakon isteka roka za predaju kandidatura za šefa države, u narednim danima i najkraćem roku, Predsjedništvo Liberalne partije preporučiće Glavnom odboru LP da eventualno podrži onog Predsjedničkog kandidata čija su programska, strateška i državna opredjeljenja bliska ideji slobodnog društva i programu Liberalne partije", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.