EVO kako da saznate gdje je sve vaš Fejsbuk nalog ulogovan
Foto: Ilustracija

EVO kako da saznate gdje je sve vaš Fejsbuk nalog ulogovan

Uprkos svim upozorenjima i opasnostima koje vrijebaju, mnogi od nas i dalje su prilično opušteni kad je riječ o bezbjednosti naših profila na Fejsbuku. Lozinke koje se lako pogađaju, neažuriranje antivirusnih softvera i davanje ličnih podataka ko zna kome najčešće su greške koje mnogi od nas čine.

Nekima se dogodi i da zaborave da se izloguju iz mejlova i Fejsbuka kada ih koriste na tuđim računarima. Uz sve te uređaje koje koristimo na različitim lokacijama, teško je pratiti kada i gdje smo se ulogovali na društvenim mrežama i mejlu. 

Srećom, postoji način da saznate da li osoba koja taj računar koristi nakon vas "vršlja" po vašim nalozima, ili čak vaš znatiželjni bivši partner ili partnerka. 

Kada se prijavite na Fejsbuk (bilo na telefonu, tabletu ili računaru), izaberite na Podešavanja> Bezbjednost> Gdje ste prijavljeni. 

Kliknite Edit i na ekranu će vam se prikazati svi uređaji na kojima ste trenutno ulogovani. Ne samo to, već ćete moći da vidite da li se vaš Fejsbuk nalog koristi na računaru ili pametnom telefonu, a otkrivena je i IP adresa kao i posljednje vrijeme kad je određeni uređaj korišćen za pristup vašem Fejsbuku. 

Ako primijetite nešto što vam daje razlog za zabrinutost, postoji način da zaustavite neželjene prijave. Uz svaku sesiju nalazi se opcija "Završetak aktivnosti", kojom možete prekinuti sve neželjene prijave. Možete se zaštiti i u budućnosti. 

Postavite upozorenja koja će se oglasiti svaki put kad neko pokuša da se uloguje na vaš Fejsbuk, piše Index.hr. 

Idite na Podešavanja> Bezbednost> Login Alerts, gdje se ta obavještenja mogu podesiti. Za dodatnu zaštitu možete dodati još jedan nivo odobrenja. 

Idite na Podešavanja> Bezbednost> Login Alerts> Odobrenja, gdje možete da dodate još jedan korak u prijavama, odnosno kod koji će vam stizati na mobilni telefon prilikom logovanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.