Radončić po cijenu rata protiv trećeg entiteta u Bosni
Fahrudin Radončić

Dodik da svoju ideju ostavi u Banjaluci

Radončić po cijenu rata protiv trećeg entiteta u Bosni

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić izjavio je da u Bosni i Hercegovini neće biti trećeg entiteta "pa makar i po cijenu rata na cijeloj teritoriji države".

Radončić je to izjavio u Tuzli prilikom dodjele članskih karata SBB-a za 200 novih članova.

"Vidio sam danas neku izjavu gospodina Dodika. Priča o opciji trećeg entiteta. Ja mu kažem, ako dođe u Sarajevo neka u svojim koferima u Banjaluci ostavi ideju trećeg entiteta. Neće biti trećeg entiteta po cijenu rata na cijeloj teritoriji BiH. Mi jesmo za kompromis, mi jesmo za dogovor, mi jesmo da se razgovara sa svakim i mi znamo da razgovaramo, ali svako mora znati gdje postoje linije ispod kojih nijesmo silazili ni 1992, niti ćemo to raditi sad", rekao je Radončić, prenosi Avaz.

Govoreći o dodjeli članskih karata, Radončić je rekao da je SBB stabilan politički faktor u BIH.

"Dok se u drugim strankama događa obrnut proces, odnosno masovno ostaju bez svog članstva, ovaj spektakularni skup govori da je SBB najstabilniji politički faktor u državi. To je jedina politička stranka koja, bez lažne skromnosti, ima lidera, ali, što je važnije, ima članstvo, ima vas", poručio je Radončić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.