Redovni obilasci i procjena stanja na području Zete i Tuzi
Foto: PG Biro

Redovni obilasci i procjena stanja na području Zete i Tuzi

Predstavnici Direktorata za vanredne situacije, Služe zaštite Glavnog grada Podgorice i predsjednik Opštine u okviru Glavnog grada Dušan Radonjić sa saradnicima obišli su juče najranjivija mjesta u gradskoj opštini Golubovci po pitanju poplava – Vranjina, Kurilo, Gostilj i Berislavci.

"Tokom obilaska, sa mještanima su razmijenjeni podaci o postupanju u slučaju da dođe do porasta nivoa vode Skadarskog jezera preko kritične granice. Takođe su distribuirani flajeri Opštine Golubovci sa svim korisnim informacijama u vezi poplava. Predstavnici sistema zaštite i spasavanja potom su helikopterom obišli najugroženije zone u opstini Ulcinj kao i Žabljak i Rijeku Crnojevića kako bi sagledali trenutno stanje", saopšteno je iz PG Biroa.

U popodnevnim časovima pripadnici Službe zaštite obišli su i kritične lokacije u GO Tuzi.

Kako je saopšteno obilasci, konsultacije i druge aktivnosti nastaviće se i danas i narednih dana u svim mjestima koja su kao kritična prepoznata iz ranijih iskustava.

Podsjećamo, da je Operativni štab za zaštitu i spašavanje apelovao da se u periodu od petka do ponedjeljka očekuje ukupna količina kiše od oko 200 litara po metru kvadratnom, a u najkišnijim predjelima potencijalno je moguća količina kiše od oko 300 litara po metru kvadratnom. Situaciju će dodatno usložiti i jak južni vjetar sa olujnim karakterom koji se očekuje u subotu, što može dovesti do usporavanja oticanja vode iz rijeke Bojane u Jadransko more,  saopšteno je iz Operativnog štaba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.