Darmanović će odlikovati bivšeg potpredsjednika SAD Džozefa Bajdena
Susret Bajdena i Đukanovića

Darmanović će odlikovati bivšeg potpredsjednika SAD Džozefa Bajdena

Crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović uručiće sljedeće nedjelje odlikovanje bivšem američkom potpredsjedniku Džozefu Bajdenu.

Osim Bajdenu, odlikovanje će uručiti i senatoru Džonu Mekejnu i kongresmenu Majku Tarneru, pišu Vijesti.

Kako stoji u planu, oni će biti odlikovani za doprinos promociji crnogorskih interesa, snaženju međudržavnih odnosa te međunarodnom ugledu i položaju Crne Gore.

"Naime, podrška pomenutih američkih zvaničnika iskazana Crnoj Gori tokom cjelokupunog procesa evroatlanstskih integracije, a posebno u završnoj fazi pristupanja NATO-u, kao jednom od naših najznačajnijih , ako ne i najvažnijih vanjskoplitičkih prioriteta, bila je od posebne važnosti i značaja. Stoga će upravo posjeta ministra Darmanovića biti prilika da se, i na ovaj način, iskaže iskrena zahvalnost na tradicionalno snažnoj i konstinuiranoj podršci SAD-a Crnoj Gori u proteklom periodu," saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.