Jeremić: Milan Knežević žrtva političkog progona u Crnoj Gori
Vuk Jeremić

Jeremić: Milan Knežević žrtva političkog progona u Crnoj Gori

Predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je danas da je lider Demokratskog fronta, Milan Knežević postao žrtva političkog progona, neprihvatljivog za savremenu Evropu.

Predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić odbio je juče kao neosnovanu žalbu branioca Milana Kneževića, na rješenje predsjednika Osnovnog suda u Podgorici, što praktično znači da će Knežević morati da odsluži kaznu zatvora od četiri mjeseca zbog napada na policajca u jesen 2015. godine. 

Jeremić je u pisanoj izjavi naveo da je odluka Višeg suda u Podgorici da Kneževiću ne dozvoli odlaganje zatvorske kazne od četiri mjeseca, čime mu se onemogućava da učestvuje u kampanji za predsjednika Crne Gore, predstavlja grubu instrumentalizaciju pravosuđa tokom izbornog procesa.

"Na taj način se želi diskreditovati cjelokupna opozicija i jedan od njenih vodećih predstavnika, i to u trenutku kada su se sve relevantne političke stranke u Crnoj Gori, uprkos svim svojim razlikama, okupile oko jednog predsjedničkog kandidata, čijom bi pobjedom započeo proces demokratizacije Crne Gore", rekao je Jeremić, prenosi Beta.

On je naveo da takav model obračuna sa političkim protivnicima zahtijeva osudu svih demokratskih snaga koje smatraju da i ovaj dio Evrope treba da bude prostor slobode i demokratije, a ne siva zona kojom upravljaju korumpirane i ucijenjene lokalne autokrate.

Jeremić je kazao da Narodna stranka osuđuje ćutanje vlasti u Beogradu koja "ignoriše progon jednog od političkih predstavnika naših sunarodnika u Crnog Gori, zarad njegovanja partnerskih odnosa sa sebi bliskim i sličnim režimom u Podgorici".
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.