Adžović predsjednik opštine Tuzi
Foto: Ilustracija

Opozicija nije učestvovala u glasanju

Adžović predsjednik opštine Tuzi

Skupština Opštine Tuzi izabrala je Abedina Adžovića za predsjednika te opštine u sastavu Glavnog grada.

Izbor Adžovića podržalo je 20 odbornika DPS-a, Socijaldemokrata, Demokratske unije Albanaca (DUA) i Bošnjačke stranke (BS).

Odbornici opozicije nijesu učestvovali u glasanju.

Oni su najavili da će se žaliti Upravnom sudu, jer smatraju da Adžović nije izabran na legitiman način.

Podsjećanja radi, iz Albanske alternative ranije su kazali da je u Tuzima na djelu politički amaterizam i neznanje, jer skupštinska većina nema kapaciteta ni da izabere predsjednika a kamoli da vodi Opštinu.

Inače, Adžović je izabran iz drugog pokušaja. On je, naime, u prvom glasanjudobio 16 glasova, što je ukupno polovina ukupnpg broja odbornika, pa je samim tim cio izborni proces bio suprotan Statutu.

Izvor:rtcg.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.