Stoltenberg optužio Rusiju da pokušava da destabilizuje Zapad
Jens Stoltenberg

Britanija može da računa na solidarnost NATO-a

Stoltenberg optužio Rusiju da pokušava da destabilizuje Zapad

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg optužio je danas Rusiju da pokušava da destabilizuje Zapad.

Stoltenberg je izjavio i da će se sastati sa ministrom spoljnih poslova Borisom Džonsonom danas u Briselu kako bi razgovarali o napadu nervnim agensom na bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja u Britaniji.

Britanija, kazao je Stoltenberg, može da računa na solidarnost NATO-a, ali i da još nije bilo zahtjeva iz Londona za aktiviranje zajedničke odbrambene klauzule niti bilo kakvog zahtjeva za pomoć u britanskoj istrazi.

"Napad u Solzberiju dogodio se u pozadini obrasca koji gledamo godinama unazad", rekao je Stoltenberg govoreći o Rusiji.

"Mi na to odgovaramo na mnogo različitih načina", dodao je on.

Velika Britanija navodi da je Rusija odgovorna za napad na Skripalja i njegovu ćerku dok Rusija negira umiješanost, prenosi RTV.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.