Dikić: Kamo sreće da nikada nijesam upoznao Sinđelića
Bratislav Dikić

Suđenje za pokušaj državnog udara

Dikić: Kamo sreće da nikada nijesam upoznao Sinđelića

U podgoričkom Višem sudu danas je održano suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. Svjedočio Rajko Bobot, a bilo je planirano da se sasluša i svjedok Božo Vujošević, međutim, on nije došao na današnji pretres. Takođe, optuženi Bratislav Dikić je pojašnjavao razlike u njegovim izjavama pred sudom nakon svjedočenja Saše Sinđelića i Mirka Velimirovića.

Svjedok Rajko Bobot je kazao da je Ananije Nikić u radio četiri godine kao vozač u njegovoj firmi Gaslajon Montenegro, od kraja 2007, te da Nikić dobro govori ruski jezik, ali da u firmi nikada nije prevodio.

Bobot je naveo da mu je Nikić predložio sastanak sa jednim ruskim pukovnikom koji je bio u jedinici na Kosovu, za kojeg je kazao da bi mogao da unaprijedi poslovanje sa ruskim kompanijama.

"Nikić mi je predstavio jednom prilikom nekog Rusa i rekao da mu je to prijatelj koji je bio u ruskoj jedinici koja je iz Bosne došla na Kosovo. Čini mi se da je rekao da pukovnik i da bi mogao da nam pomogne u saradnji sa ruskim firmama. Procijenio sam da mi taj Rus nije potreban u poslu", kazao je Bobot.

Bratislav Dikić je danas kazao da mu je Sinđelić u prolazu rekao da organizatori nakon protesta planiraju da uđu sa pristalicama u parlament, te da mu to ranije nije govorio.

"Kamo sreće da nikada nijesam upoznao Sinđelića", ponovio je optuženi Dikić.

Takođe je kazao da mu Sinđelić nikada nije pominjao kriminalnu organizaciju.

"Stiče se utisak da sam ja neki član te kriminalne organizacije i realno poslije ovog suđenja može da se razmišlja da sam ja postao član te organizacije. Ali ja sam sve to prvi put čuo u sudnici. Ja nikada ne bih učestvovao u krvoproliću", poručio je Dikić.

Naveo je da mu nije konkretno rečeno ko je organizator protesta.

"Sinđelić nije pominjao nazive političkih organizacija, nije pominjao imena. On je rekao termine, naši Srbi, opozicija, lideri opozicije. Jedino oko tog jednog protesta sjećam se da je te večeri ispred Delta Sitija Velimirović kazao protesti DF-a", odgovorio je Dikić.

Dikić je kazao da je prikupljao podatke o Slavku Nikiću jer je "nanosio štetu" njemu i njegovom udruženju.

"Tražio sam od poznanika da se raspitaju o tom čovjeku, i to zbog njegovog odnosa prema mom udruženju i štete koju mi je nanio", rekao je Dikić.

Suđenje se nastavlja naredne nedjelje, u srijedu 21. marta, kada će svjedočiti Tamara Vugdelinić. Svjedočenje Slavka Nikića planirano je za naredni dan, 22. marta, putem video linka, a ponovo će biti pozvan i Božo Vujošević, koji je trebao danas da svjedoči.

RTCG/Kodex

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.