Timovi za zaštitu i spašavanje da se pripreme za moguće poplave i olujni vjetar
Sa sastanka

Građani da obezbijede pokućstvo

Timovi za zaštitu i spašavanje da se pripreme za moguće poplave i olujni vjetar

Danas je u u prostorijama Direktorata za vanredne situacije MUP-a održana sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje sa ciljem što adekvatnije pripreme za odgovor na najavljenu složenu meteorološku situaciju.

"Posebno je apostrofirano da se u periodu od petka do ponedjeljka očekuje ukupna količina kiše od oko 200 lit/m2, a u najkišnijim predjelima potencijalno je moguća količina kiše od oko 300 lit/m2 . Situaciju će dodatno usložiti i jak južni vjetar sa olujnim karakterom koji se očekuje u subotu, što može dovesti do usporavanja oticanja vode iz rijeke Bojane u Jadransko more", saopšteno je na sastanku.

Na sastanku je dogovoreno da svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja podignu nivo spremnosti za reagovanje na najavljenu meteorološku situaciju.

U tom smislu, naloženo je da se održe sjednice Opštinskih timova za zaštitu i spašavanje, da se sagledaju, provjere i pripreme raspoloživi ljudski i materijalni resursi na području opština, kao i da se održava stalna komunikacija sa Operativnim štabom koji će kontinuirano zasijedati narednih dana.

"Operativni štab još jednom apeluje na građane da iskoriste trenutne povoljne vremenske prilike i preduzmu neophodne mjere i radnje kako bi moguće posljedice potencijalnih poplava sveli na minimum, što se ogleda najprije u obilasku i pregledu stanja nepokretne i pokretne imovine, a potom i izmještanju pokretne imovine na bezbjedna mjesta. Takođe, potrebno je izvršiti podizanje električnih uređaja, namještaja i ostalog pokućstva na sigurna mjesta", saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije.

U tom pogledu, preporučuju građanima da prate zvanična saopštenja nadležnih organa preko sredstava javnog informisanja i podsjećaju na brojeve za hitne situacije: 112, 123, 122 i 124.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.