Burić: Onakav kandidat je logičan izbor koalicije okupljene oko izdajničke politike DF- a
Marko Burić

Burić: Onakav kandidat je logičan izbor koalicije okupljene oko izdajničke politike DF- a

Demokrate i URU, "braću po mržnji" , vidljivo pogađa nesporna činjenica: da su upravo oni vezivno tkivo svega što je antidržavno i antizapadno, navodi se u saopštenju Marka Burića, iz Službe za informisanje Demokratske partije socijalista Crne Gore.

"Zato je očekivano da podržite čovjeka koji se kandiduje da bude predsjednik države, članice NATO-a, a sam je protiv tog članstva?! To ne čudi ako se prisjetimo da Abazovićeva družina nije ni bila u Parlamentu kad se glasalo za članstvo i da, gdje god je trebalo napraviti koaliciju sa izdajnicima Crne Gore, URA je bila vazda prvi dobrovoljac.

"Rani radovi" Alekse Bečića  nadaleko su poznati: od dodolskog prizivanja bombi po beogradskim mostovima, preko fascinacije Sedmim bataljonom, do toplih i prisnih zagrljaja sa četničkim vojvodama. Zato je razumljivo što je Aleksa u multietničkim sredinama ispod cenzusa, ili na samoj njegovoj granici", navodi se u saopštenju Burića.

On dodaje da je logično - "teško da neko ko se sjeća proganjanja, zastrašivanja, surovog nacionalizma i četničke ikonografije može podržati onoga ko je bio očaran tom ideologijom i u njenom stvaranju aktivno učestvovao".

"Zato, zbunjeni Kolić bujicom ispraznih riječi i optužbi, pokušava da zamijeni temu i izbjegne istini da pogleda u oči. Pravi se da ne vidi kako višenacionalne sredine pokazuju jasan prezir prema politici koju zastupa.

"Sličan se sličnom raduje", kaže jedna poslovica koja svoju najbolju potvrdu nalazi u ovoj novoj opozicionoj koaliciji, čiju najsnažniju osnovu čini Demokratski front sa svojom izdajničkom politikom i kandidatom koji, iako blijeda politička ličnost, svojim činjenjima i uvjerenjima, od aktivnog učešća u šatorskim protestima i  rušilačkim demonstracijama do antizapadnih uvjerenja, zapravo je sasvim logičan izbor ove grupe", zaključio je Burić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.