Rožaje: Potukle se srednjoškolke u učionici
Ilustracija

Neki podržavali svađu, drugi smirivali situaciju

Rožaje: Potukle se srednjoškolke u učionici

Učenice rožajske Srednje stručne škole potukle su se i vrijeđale u učionici, prije nekoliko dana, zbog čega su sankcionisane ukorom razrednog starješine.

Prema snimku tuče, objavljenom na društvenim mrežama, jedan dio đaka ih je huškao na tuču, dok je drugi dio pokušavao da smiri situaciju, pišu Vijesti.

Vidi se i kako jedna učenica žestoko udara drugu. Čuju se i psovke “k.... jedna!”, “j... te Alah”, “d.... jedne raspale”. Situacija se na kraju snimka smiruje, vjerovatno zbog dolaska profesora na čas.

"Odmah smo stupili u kontakt sa roditeljima, u proces je bio uključen i pedagog, kao i uprava škole. Postoje zapisnici o incidentu. Izrečena je disciplinska mjera ukor razrednog starješine. Vrlo pažljivo pratimo situaciju i nećemo dozvoliti da ovaj incident naruši atmosferu u školi”, kazao je direktor škole Iso Bećović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.