Rožaje: Četrnaestogodišnjaci krali telefone, televizore, novac
Ilustracija

Rožaje: Četrnaestogodišnjaci krali telefone, televizore, novac

Rožajska policija rasvijetlila je četiri krivična djela i to dva krivična djela krađa i dva krivična djela teška krađa. Tom prilikom nadležnom tužiocu su podnijeti izvještaji o izvršenim krivičnim djelima. Osumnjičeno pet lica, od kojih četiri lica u vrijeme izvršenja krivičnih djela nisu imala 14 godina života i s obzirom na uzrast nisu krivično odgovorna.

Naime, službenici OB Rožaje su rasvijetili krivično djelo krađa počinjeno na štetu L.Š. iz Nikšića, a koje su kako se sumnja, počinili H.H. (14) iz Rožaja i K.R. koji u vrijeme izvršenja kriičnog djela nije imao 14 godina i nije krivično odgovoran.

"Oni su ovo krivično djelo, kako se sumnja, počinili na način što su, 08.11.2017, iz prenoćišta doo „Wahels“, iz sobe otuđili mobilni telefon marke „Samsung A5“ i 40 eura", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Nadalje, službenici OB Rožaje su rasvijetlili krivično djelo teška krađa počinjeno 6.decembra 2017. godine na štetu doo „Wahels“ i došli do saznanja da su navedeno krivično djelo počinili, kako se sumnja, K.R. i D.E. koji u momentu izvršenja krivičnog djela nisu imali 14 godina života i nisu krivično odgovorni s obzirom a uzrast.

Oni su tom prilikom, kako se sumnja, otuđili dva led televizora marke „Telefunker“, kažu iz policije.

Policijski službenici su, rasvijetlili krivično djelo krađa počinjeno, 30.januara, na štetu doo „Wahels“, kojom prilikom je iz ovog prenoćišta otuđen televizor marke „Telefunker”, 240 konvertibilnih maraka i 50 eura.

"Sumnja se da su ovo krivično djelo počinili K.R. i D.E, koji u momentu izvršenja krivičnog djela nisu navršili 14 godina života i nisu krivično odgovorni. Takođe, rasvijetljeno je i krivično djelo teška krađa počinjeno 26.02.2018 godine na štetu I.M. iz Rožaja, kada je obijen stan i otuđeno 120 eura. Sumnja se da su ovo krivično djelo počinili H.H. (14), K.R. F.I. i A.I, a koji u momentu izvršenja krivičnog djela nisu imali 14 godina života i s obzirom na uzrast nisu krivično odgovorni", saopšteno je iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama koji je naložio da mu se podnesu izvještaji o izvršenim krivičnim djelima radi daljeg postupanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.