Haradinaj: Nemamo rješenje za demarkaciju
Ramuš Haradinaj

Haradinaj: Nemamo rješenje za demarkaciju

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je na sednici Skupštine Kosova rekao da još nema rešenja za demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom.

"Demarkacija je pritisnula Kosovo i pritiska je i danas. Vlada je onoliko koliko je mogla pomogla da ta tema dobije potreban epilog. Nova komisija, novi sporazum između dva predsjednika (Kosova i Crne Gore) je pred vama. Mi u koaliciji nismo imali sporazum o tome, pošto jedan naš dio nije bio za sporazum (koji je potpisan 2015. godine)", kazao je Haradinaj.

Za izglasavanje zakona potrebno je od 120 glasova obezbijediti najmanje 80 glasova, dok vladajuća koalicija, sem Srpske liste koja je takođe dio vlasti na Kosovu, uz podršku Demokratskog saveza Kosova ima 78 glasova. 

Protiv usvajanja zakona pored Srpske liste, sa 10 poslanika su i poslanici pokreta Samoopredjeljenja, koji ima 32 glasa. 

Predsjednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji i premijer Kosova Ramuš Haradinaj su posljednjih dana imali intenzivne kontakte sa predstavnicima Srpske liste, ali su oni, kako javljaju prištinski mediji, odbili zahtjeve koje je Srpska lista imala kao uslove za glasanje zakona.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.