Demokrate Rožaje: Stvorićemo najbolje uslove za ulaganje budućih investitora
Foto: Demokrate Rožaje

Demokrate Rožaje: Stvorićemo najbolje uslove za ulaganje budućih investitora

Rožaje industrijsku zonu ima samo na papiru. Taj termin se više puta koristio u predizbornim periodima svih prethodnih godina, ali u realnom životu, investitor i pored dobre namjere nije imao gdje investirati. Praksa procentualne politike i patrijskog zapošljavanja tjerarala je investitore sa ovih prostora, navodi se u saopštenju Almera Kujevića člana Inicijativnog odbora Demokrata Rožaje.

"Samo uz modernizaciju postojeće industrijske zone ili izgradnju potpuno nove, uz riješeno pitanje komunalne infrastrukture, može stvoriti normalne uslove za investiranje i biti preduslov privrednog oživljavanja grada. Uz reformu administrativnog aparata, pitanje industrijske zone i njena modernizacija biće prioriteti Demokrata, kada su potrebe lokalne zajednice u Rožajama u pitanju. Tek uz te i takve reforme, možemo stvoriti uslove za dolazak ozbiljnih investitora u naš grad", kazao je Kujević.

Demokrate će kako je kazao učiniti sve da u zakonom poštovanim okvirima, stvore najbolje uslove za ulaganje budućih investitora, koje će posebnim stimulativnim mjerama, privući da ulažu u Rožaje.

"Takve stimulativne mjere odnosile bi se na ponudu, potencijalnim investitorima, parcela gdje bi taj investitor to zemljište nakon deset godina dobijao u trajno vlasništvo. Zatim, razne stimulativne mjere koje bi se dobijale za uklanjanje svakog novozaposlenog sa biroa rada. Potencijalni investitor bi imao 24h podršku zaduženog službenika Odsjeka za razvoj. Učeće opštine u rekonstrukciji objekata koje bi investitor eventualno koristio. Skraćenje vremena za izdavanje potrebnih dozvola i dokumenata, kao i odloženo plaćanje troškova kupovine ili zakupa lokacije i infrastrukture na lokaciji investitora", navode Kujević.

On ističe da Rožaje mora graditi nove proizvodne pogone zasnovane na modernim osnovama.

"Osim toga, potrebno je uklanjanje administrativnih barijera, ali i stvaranje potpuno uređene komunalne i putne infrastrukture. Rožajske Demokrate smatraju da imaju znanja, volje i energije da se uhvate u koštac sa ovim problemima, i da postojeće riješe za dobrobit svih građana rožajske opštine", kazao je Kujević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.