Crna Gora viđena kao faktor stabilnosti na Balkanu
Bošković sa ambasadorom Urbanom

Bošković sa ambasadorom Urbanom

Crna Gora viđena kao faktor stabilnosti na Balkanu

Ministar odbrane Crne Gore Gore, Predrag Bošković sastao se danas sa ambasadorom Češke Republike u Crnoj Gori, Karelom Urbanom.

Ambasador Urban je uputio čestitke ministru Boškoviću na izuzetnom doprinosu Ministarstva odbrane Crne Gore u ostvarivanju spoljnopolitičkih prioriteta Crne Gore kao što je članstvo u NATO, naglasivši da to ne donosi dobrobit samo za našu zemlju, već i za cjelokupnu evropsku zajednicu.

On je apostrofirao i da je Crna Gora viđena kao faktor stabilnosti na Balkanu, ističući bezrezervnu podršku Češke Republike za njeno buduće članstvo u Evropskoj Uniji.

Bošković je saopštio da će se Crna Gora zalagati za očuvanje mira i stabilnosti u regionu, kao i za promovisanje politike otvorenih vrata NATO-a, naglasivši stav da je budućnost zemalja Zapadnog Balkana apsolutna integrisanost u Evropskoj Uniji i NATO-u.

Bošković je dodao da Crna Gora teži produbljivanju saradnje, kako sa saveznicima, tako i sa međunarodnim partnerima. U tom smislu, dodatno je naglasio da se odbrambena saradnja Crne Gore i Češke Republike može intenzivirati, naročito na područjima od zajedničkog interesa.

"Ministar je informisao Urbana o strateškim planovima razvoja Ministarstva odbrane Crne Gore, aktuelnoj međunarodnoj i saradnji sa NATO strukturama, doprinosu Crne Gore kolektivnom sistemu bezbjednosti, strateškom planiranju, kao i razvoju ljudskih resursa u crnogorskim odbrambenim strukturama", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.