Pljevlja: U strogom centru grada ubijen poskok
Foto: TV Pljevlja

Pljevlja: U strogom centru grada ubijen poskok

Prije dva dana ispred kotlarnice u Skerlićevoj ulici u Pljevljima pronađen je ubijen poskok.

Radnici u kotlarnici primjetili su mrtvu zmiju otrovnicu, ali su rekli da je oni nijesu ubili već su prilikom izlaska na pauzu „premrli“ od straha i neprijatnog iznenađenja.

Da li je neko tu donio ubijenog poskoka, ili je neko od prolaznika u strahu ubio opaku zmiju otrovnicu i nastavio dalje ne zna se, ali u svakom slučaju ni nastariji Pljevljaci ne pamte da je u ovo doba godine, deset dana prije dolaska proljeća, najotrovnija zmija na ovim prostorima primjećena u Pljevljima i okolini, prenosi TV Pljevlja.

Prema tvrdnjama biologa sa prvim proljećnim suncem izlaze i zmije iz svog legla. Poskoci u okolini Pljevalja ulaze u hibernaciju sa početkom jeseni, a izlaze iz obično polovinom marta i to prvo mužjaci, a nedjelju do dvije sa izlaskom iz hibernacije kreću i ženke. 

Prema tvrdnjama biologa poskoci ne izlaze pojedinačno već se po nekoliko desetina odjednom, jer tokom hibernacija smotani su u klupko.

Vjerovatno i suviše blaga zima ove godine uslovila je ranije izlaženje zmija iz svojih jazbina. Međutim rijetkost je da zmije, a pogotovo poskok, vrijeme hibernacije provedu u strogom centru grada.

TV Pljevlja

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.