Hrvatska: Refika ostala bez kuće zbog poplava, nadležni joj donijeli tabletu za smirenje i andol
Foto: Ilustracija

Hrvatska: Refika ostala bez kuće zbog poplava, nadležni joj donijeli tabletu za smirenje i andol

Hrvatska Kostajnica zbog odrona i poplava skoro uništena. Kuće oštećene, a šest je potpuno "nestalo". Zvaničnici su došli, slikali se i otišli.

Jedna od onih koji su u odronu ostali bez kuće je i Refika Hamzagić. Ona kaže da je kuća u sekundi počela da se ruši.

"Bila sam na dvorištu. Elektrodistribucija je skidala kablove jer su se i bandere već nakosile. U sekundi, kuća se ruši. Od kuće se ruši štala. Odjednom puca kuća, zemlja kreće", ispričala je Refika za Novu TV. 

Ona je u odronu ostala bez svega i trenutno ima samo odjeću u kojoj je bila u tom trenutku i jaknu koju joj je dala komšinica. Kaže da mora redovno da pije lijekove jer je srčani bolesnik, a ni njih nema, niti novca. 

Kako su juče prenijeli hrvatski mediji, Hrvatsku Kostajnicu obišao je i hrvatski premijer Andrej Plenković, a čak je i razgovarao sa Refikom. Ona kaže da je premijeru i njegovim saradnicima objasnila u kakvoj se situaciji našla, odnosno da je izgubila sve i da sada nema ni lijekova, ni novca. 

Kako je rekla, oni su joj obećali da će dobiti sve što je potrebno. Međutim, čim su otišli, situacija se promijenila.

"Dok su bili gospodin Plenković i Žinić tu, rekli su mi da ću dobiti doktora i lijekove. Oni su otišli, naslikali su se, a doktora nigdje nema. Meni su izmjerili pritisak i dobila sam tableticu da se smirim. I jedan andol", ispričala je Refika. 

Dodala je da su joj rekli da pozove svog doktora, ali nakon što joj je sve uništeno, ona nema ni telefon, prenosi Index.hr.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.