76 nepravilnosti tokom inspekcije objekata za obradu hrane
Foto: Ilustracija

Nehigijensko upravljanje hranom

76 nepravilnosti tokom inspekcije objekata za obradu hrane

Inspekcija za hranu je tokom nadzora utvrdila 76 nepravilnosti koje su se odnosile na nehigijensko rukovanje hranom tokom obrade, prerade, čuvanja i slično.

Inspektori za hranu su tokom januara 2018. godine vršili inspekcijski nadzor nad objektima za obradu, preradu, pripremu, usluživanje, distribuciju, ketering i promet hrane i hrane za životinje.

Izvršen je nadzor u 198 objekata i utvrđeno 76 nepravilnosti, koje su se najčešće odnosile na nehigijensko rukovanje hranom tokom obrade, prerade i čuvanja, neodržavanje higijene uređaja, prostorija, opreme, pišu Dnevne novine.

“Zbog utvrđenih nepravilnosti inspektori su preduzeli 42 upravne mjere i radnje i to 31 rješenje o otklanjanju infrastrukturnih neusaglašenosti u određenom roku, četiri rješenja o stavljanju van prometa i uništavanju nebezbjedne hrane zatečene u prometu i sedam ukaza o otklanjanju nedostataka manjeg rizika za čije otklanjanje je potrebno kratko vrijeme”, navodi se u izvještaju inspekcije za januar.

Uvezena hrana bila je ispravna.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.