Zloupotrijebljeni lični podaci 84 zaposlenih u Privrednom sudu
Privredni sud

Falsifikovani potpisi za podršku kandidatima

Zloupotrijebljeni lični podaci 84 zaposlenih u Privrednom sudu

Privredni sud utvrdio je da su zloupotrijebljeni lični podaci 84 zaposlenih u toj instituciji za podršku predsjedničkim kandidaturama.

Kako je saopšteno Vijestima, zloupotrijebljen je potpis predsjednika Blaža Jovanića, većeg broja sudija i službenika Privrednog suda, a da se radi o navodnoj podršči za kandidaturu dva od tri predsjednička kandidata koji su se, do sada, kvalifikovali za izbore 15. aprila.

„Svih 84 zaposlenih potvrdili su da nijesu podržali jednog predsjedničkom kandidatu, odnosno da nijesu potpisali listu podrške, niti su u tu svrhu dozvolili da se koriste njihovi matični brojevi“, navodi se u saopštenju.

Iz Privrednog suda su napomenuli „da su sudije provjerom kroz aplikaciju Državne izborne komisije utvrdile da su navodno dale podršku jednom predsjedničkom kandidatu, a javnosti je poznato da su sudije u vršenju svoje funkcije dužne da se uzdrže od bilo kakve političke aktivnosti“.

„Grubo su zloupotrijebljeni podaci zaposlenih u Privrednom sudu, jer su isti korišćeni za podršku jednom predsjedničkom kandidatu“, dodaje se u saopštenju.

Iz Privrednog suda su pozvali nadležne institucije da reaguju na zloupotrebe koje, kako su rekli, imaju elemente krivičnog djela i da u što kraćem roku ispitaju kako su se na listi podrške jednog kandidata za predjedničke izbore našli zaposleni tog suda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.