Skupštinski odbor podržao odluku o učešću Vojske CG u međunarodnim misijama
ilustracija

Skupštinski odbor podržao odluku o učešću Vojske CG u međunarodnim misijama

Odbor za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore podržao je danas predloge odluka o upućivanju do 40 pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnu misiju u Avganistanu i dva štabna oficira u misiji KFOR na Kosovu. Odbor je ove odluke podržao jednoglasno, a o njima će se izjasniti crnogorski parlament.

Predloge odluka o upućivanju do 40 pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnu misiju u Avganistanu i dva štabna oficira u misiji KFOR na Kosovu utvrdio je Savjet za odbranu i bezbjednost početkom februara. 

Savjet je tada konstatovao da se na međunarodnim vojnim vježbama unapređuje sposobnost i razvija povjerenje među članicama NATO-a, partnerskim državama i državama regiona. 

Na sjednici, najviše govora bilo je o slanju pripadnika vojske u misiji KFOR-a na Kosovu.

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović je ocijenio da "dvije katastrofalne odluke ove vlasti, u kojima se nije konsultovao narod, i koje su donesene maltene silom, prethodile su ovom sramnom činu". 

"A to su priznanje lažne države Kosovo i odluka o ulasku Crne Gore u NATO bez referenduma", kazao je Vučurović.

Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin zatražio je u nekoliko navrata da Crna Gora ne šalje oficire na Kosovo, jer o tome nije pitala Srbiju, i tim potezom će, kako je istakao, ugroziti odnose sa Srbijom, kao i stabilnost Balkana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.