SAD donirale 550.000 eura za rekonstrukciju četiri objekta
ilustracija

SAD donirale 550.000 eura za rekonstrukciju četiri objekta

JU OŠ “Sutjeska” u Podgorici, JU OŠ "18.oktobar" u Bioču, JU OŠ "Mihailo Žugić" u Pljevljima i JPU "Radmila Nedić" u Beranama rekonstruisaće se iz donacije SAD-a u vrijednosti od 550.000 eura, a radovi su već počeli na školi u Bioču, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Međunarodnim tenderom izabran je izvođač, te se uskoro očekuje početak radova u JU OŠ “Sutjeska” u Podgorici, a za objekte na Sjeveru radovi su predviđeni tokom ljetnjih mjeseci, naveli su iz resora Prosvjete.

Na JU OŠ "18. oktobar" izvodi se uklanjaje postojećih i izgradnja novih toaleta, izgradnja prostorija za boravak djece predškolskog uzrasta sa malom kuhinjom, zamjena svih prozora i podova u fiskulturnoj sali, dok će se u JU OŠ "Sutjeska" renovirati krov. 

U JPU "Radmila Nedić" planirano je kompletno renoviranje krova, zamjena prozora i popravke na fasadi. To je predviđeno i za JU OŠ "Mihailo Žugić" u kojoj će se, pored toga, urediti zidovi, podovi, fasada, zamjeniti električne instalacije. 

Ova vrijedna donacija bila je jedna od tema nedavnog sastanka ministra prosvjete dr Damira Šehovića i ambasadorke SAD-a u Crnoj Gori Margaret En Uehare na kojem je naglašeno da su SAD posvećene poboljšanju uslova u kojima uče crnogorski đaci.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.