Otvorena prva crkvena igraonica pri Sabornom hramu u Podgorici
Foto: Boris Musić

Osveštao je mitropolit Amfilohije

Otvorena prva crkvena igraonica pri Sabornom hramu u Podgorici

Prva crkvena igraonica na ovim prostorima otvorena je 11. marta u Podgorici pri Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije osveštao je 11. marta prostorije Dječijeg sabirališta – igraonice pri Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. Igraonica je osveštana u prisustvu sveštenika i velikog broja djece, koja najljepše i najzdravije odrastaju kroz igru, saopšteno je iz Mitropolije.

"Mitropolit je kazao da je igraonica namijenjena svoj djeci ovoga grada i da za nju posebnu blagodarnost dugujemo ocu Draganu, ali i donatorima", navodi se u saopštenju.

Amfilohije je djeci ispričao predanje o caru Davidu kada je bio dijete, nakon čega su djeca ušla da se igraju u osveštanoj igraonici.

v87541520788689412

Tako je i zvanično otvorena prva crkvena igraonica na ovim prostorima, čij je upravnik protođakon Vladimir Jaramaz.

"Dječija igraonice pri Sabornom hramu u Podgorici, izgrađena je i realizovana blagoslovom Mitropolita Amfilohija a idejom i riješenjem protojereja-stavrofora Dragana Mitrovića, starješine Sabornog hrama a zahvaljujući trudu i pomoći mnogih ljudi, dobrotvora", saopteno je iz Mitropolije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.