URA: Obilnija kiša na ulicama Podgorice pravi olimpijski bazen
Foto: URA

URA: Obilnija kiša na ulicama Podgorice pravi olimpijski bazen

Malo obilnija kiša od Podgorice pravi olimpijski bazen, ocijenio je Mandić Luka član podgoričkog odbora URA.

“Stanovnici prigradskih naselja glavnog grada strahuju da prilikom prvog pljuska ne poplave njihove neasfaltirane ili razrovane ulice. Taj problem je, izgleda, zaturen u fiokama nadležnih službi pa stanovnicima ne ostaje nijedna druga opcija osim da sami rješavaju taj problem. Naselja poput Zlatice, Zagoriča, jedan dio Zabjela, Masline, Gornja i Donja Gorica, naselje Kruševac, GO Tuzi i Golubovci  iz godine u godinu se bore s istim problemom. Da stvar bude još gora, ni sami centar nije puno bolji”, kazao je Mandić.

LukaMandi

Luka Mandić

Tvrdi da strahuje da će nadležni organi u rješavanju ovog problema pronaći opravdanje za još masovnije betoniranje Podgorice, pa u ime pokreta URA Mandić predlaže efikasnije i za grad manje štetne načine za rješavanje tog problema.

“Angažovanje određenih službi je samo jedan od načina za rješavanje ovog problema, ali osim toga Pogorica i dalje nema kolektor koji se obećava godinama unazad. Stari kolektor koji je izgrađen prije 36 godina projektovan je za 55.000 stanovnika, a danas u Podgorici živi više od trećine građana Crne Gore. Još dosta načina se može naći za rješavanje ovog problema, ali izgleda da se umjesto načina za rješavanje problema, nalaze izgovori”, ističe Mandić.

On napominje da su se odboru URA u Podgorici javili građani iz poplavljenih područja koji su tražili pomoć u tome kome da se od nadležnih gradskih službi obrate povodom ovoga problema, jer su sve gradske službe negirale nadležnost po ovom pitanju.

“Toliko od velikih riječi odlazećeg gradonačelnika Stijepovića koji je tvrdio da su mu građani na prvom mjestu. U toku njegovog mandata građani su imali priliku da osjete kako je to biti na prvom mjestu. Sva sreća, građani će od proljeća dobiti novu vlast kakvu zaslužuju i oni Glavni grad”, zaključio je Luka Mandić, član podgoričkog odbora URA.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.