Muškarac porijeklom iz Crne Gore ubijen u sačekuši na Voždovcu
Ilustracija

Beograd

Muškarac porijeklom iz Crne Gore ubijen u sačekuši na Voždovcu

Blažo Đurović (39) ubijen je u subotu ispred svoje kuće na Voždovcu, kada je na njega ispaljeno je oko dvadeset metaka iz "škoripiona".

Ubijeni Đurović je Beograđaninin porijeklom iz Crne Gore,piše Blic.

Likvidiran je u klasičnoj sačekuši ispred svoje kuće u Ulici Vojvode Skopljanca 22 na Voždovcu, kada je krenuo da isparkira automobil iz garaže. Ubica ga je sačekao i iz bijelog BMW-a X5 zapucao iz automatskog pištolja marke "škorpion". Kiša metaka pogodila je Đurovića, koji je preminuo na licu mjesta. Iste sekunde ubice su se dale u bijeg, da bi nekoliko kilometara dalje, u blizini Kumodraškog groblja spalile automobil koji su koristili u likvidaciji. Motiv ovog ubistva i dalje nije poznat, a kako nezvanično saznaje Blic ispituje se da li je atentat na Đurovića, povezan sa kriminalnim radnjama i neraščišćenim računima ubijenog sa podzemljem, s obzirom na to da je u tim krugovima bio poprilično poznat.

U svom dosijeu imao je više od deset krivičnih djela, a, između ostalog, bio je sumnjičen za otmicu, iznude, razbojništva, krađe, posjedovanje nelegalnog oružja... Takođe, Đurović i njegov brat pušteni su prije dvije godine iz jednogodišnjeg pritvora u CZ. Ubijeni je bio zbog otmice, a brat zbog otmice i nedozvoljenog držanja oružja.

Sumnja se da se Đurović u nekoj od kriminalnih radnji koje je počinio zamjerio nekome ko je po svaku cijenu želio njegovu smrt, s obzirom na to da je već tri puta pokušana njegova likvidacija.

U razotkrivanju ubica pomoći će i snimci video-nadzora sa obližnjih lokala koje su mogle da snime bijeli BMW i ubice u njemu. 

Đurović je treći muškarac čiji korijeni vuku iz Crne Gore, koji je ove godine ubijen u prijestonici Srbije. Prvog dana 2018. na Vračaru je likvidiran Davorin Baltić (38), blizak kavačkom klanu, a ova egzekucija još nije rasvijetljena. Interesantno je da je Baltić povezivan sa klanom koji je u ratu sa škaljarcima koji sarađuju sa kriminalnom grupom Luke Bojovića. Mjesec dana kasnije ubijen je Dalibor Despotović, bivši pripadnik obezbjeđenja Slobodana Šaranovića, ubijenog prošle godine, a suđeno mu je za ubistvo Nikole Bojovića, Lukinog rođenog brata. Mete i jedne i druge zaraćene strane često su likvidirane u Beogradu. Da li je i na koji način Đurović bio povezan s njima, utvrdiće dalja istraga.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.