Gordana Đurović odbila mjesto ministarke evropskih poslova
Gordana Đurović

Spremna da na drugi način pomogne Vladi

Gordana Đurović odbila mjesto ministarke evropskih poslova

Profesorica na Ekonomskom fakultetu i bivša potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih integracija Gordana Đurović odbila je ponudu premijera Duška Markovića da direktno preuzme proces vođenja evropskih integracija Crne Gore, ali je izrazila spremnost da pomogne Vladi, kao profesor i ekspert za evropske integracije.

Kako Pobjeda nezvanično saznaje, Đurović, koja je vodila proces intregracija u crnogorskoj vladi u periodu od 2004. do 2010. godine, razgovarala je sa Markovićem prije više od nedjelju dana.

“Tom prilikom, profesorica Đurović se zahvalila na pozivu da preuzme vođenje procesa integracija, ali je izrazila spremnost da pomogne Vladi samo kao profesor i ekonomista, ekspert za evropske integracije. Tokom sastanka nije bilo precizirano da li će to i dalje biti ministarstvo ili će se forma mijenjati. U svakom slučaju, kadrovsko rješenje će se tražiti na drugoj strani”, kazao je sagovornik Pobjede.

Đurović je od 2004. do 2006. bila ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom i evropske integracije, da bi u novom mandatu obavljala funkciju potpredsjednika Vlade za evropske integracije, do 2009. godine.

Na funkciji ministra za evropske integracije bila je do kraja 2010, kada je na funkciju premijera došao Igor Lukšić i resor evropskih integracija pripojio vanjskim poslovima. Ministarstvom evropskih poslova do izbora novog ministra rukovodi potredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde Zoran Pažin, nakon što je doskorašnji ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović podnio ostavku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.