Kiša napravila probleme u Podgorici: Pod vodom Zlatica, Murtovina, Park šuma Zagorič
Foto: Boris Pejović

Kiša i narednih dana

Kiša napravila probleme u Podgorici: Pod vodom Zlatica, Murtovina, Park šuma Zagorič

Dijelovi Stare Zlatice, Murtovine, Park šume Zagorič i izbjegličkog naselja na Vrelima ribničkim su pod vodom zbog obilnih padavina.

Mještanin Stare Zlatice Žarko Bojić kazao je da je ulica koja prolazi ispred njegove i kuće njegove sestre poplavila zbog previše podignutog asfalta, koji su radnici preduzeća “Putevi” postavili prije tri dana.

Bojić je kazao da je kontaktirao Komunalnu policiju, a potom i “Puteve”, tražeći da se postojeći asfalt ukloni.

“Asfalt je trebalo da se prilagodi već izgrađenoj kući. Kad su ga postavljali, nijesu se sa nama  konsultovali. Rečeno mi je da će ekipa “Puteva” danas doći da demontira asfalt”, istakao je Bojić, prenose Vijesti. 

Nakon svake kiše sa poplavama se suočavaju i mještani starog dijela izbjegličkog naselja na Vrelima ribničkim.

Mještanin Vladimir Lukić kazao je “Vijestima” da je pod vodom dio oko nekoliko zgrada, kao i obližnje autobusko stajalište.

“Ne možemo izaći iz zgrada...Već godinama nam nadležni obećavaju da će uraditi infrastrukturu oko zgrada, ali ništa od toga. Obraćali smo se i bivšem gradonačelniku Miomiru Mugoši i Slavoljubu Stijepoviću preko Sistema 48, ali 'niko ništa'”, kazao je Lukić.

Pod vodom je i dio Orjenske ulice u naselju Zlatica.

Jedan od mještana je kazao da već 15 godina imaju isti problem, što naročito djeci otežava odlazak u školu.

“Djeca ne mogu doći do škole kad je kiša, moramo ih voziti i paliti auto zbog 300 metara. Kome da se obratim?”, kazao je mještanin.

Meteorolozi najavljuju kišu u Podgorici i u narednih nekoliko dana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.