Skupština Kosova: Demarkacija sjutra nije na dnevnom redu
Ilustracija

Razmatraće preostale tačke dnevnog reda

Skupština Kosova: Demarkacija sjutra nije na dnevnom redu

Skupština Kosova će na sjutrašnjoj sjednici razmatrati preostale tačke dnevnog reda sa sjednica od 8. i 9. februara i 1. marta ove godine, ali neće raspravljati o predlogu Zakona o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom, kako su prenijeli pojedini mediji.

U pozivu za sjutrašnju sjednicu navodi se da je na dnevnom redu glasanje o preporukama interpelacije premijera Ramuša Haradinaja, na zahtjev poslaničke grupe Samoopredjeljenja, u vezi odluke vlade Kosova za povećanje plata članovima Vlade koja je donijeta 20. decembra 2017. i drugim odlukama o povećanju plata i socijalnih davanja.

Na dnevnom redu je i parlamentarna rasprava o izvještaju 100 dana rada vlade na zahtjev potpredsjednika Skupštine Kujtima Šalje i šest poslanika.

Poslanici u Skupštini Kosova trebalo bi da razmatraju i predlog odluke vlade za potvrđivanje devet članova Državnog savjeta za kvalitet.

Posljednja tačka dnevnog reda je glasanje o Izvještaju o stanju životne sredine na Kosovu za 2016.

U pozivu za sjutrašnju sjednicu među tačkama dnevnog reda nema predloga Zakona o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom, iako su pojedini prištinski mediji objavili da će kosovski parlament sjutra raspravljati o tome.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj prošle nedjelje je najavio da će se pitanje demarkacije sa Crnom Gorom naći u kosovskoj skupštini ove sedmice i dodao da postoji mogućnost da i Srpska lista sa čijim predstavnicima razgovara, podrži taj sporazum, čime će biti obezbijeđen dovoljan broj glasova za njegovo usvajanje.

Srpska lista je, međutim, odbacila sve insinuacije o, kako kažu, navodnom pogađanju njihovih poslanika u vezi sa pitanjem demarkacije sa Crnom Gorom.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.