Peković pravi bolji Mediteran
Nikola Peković

Tražio da mu izdaju urbanistočko-tehničke uslove

Peković pravi bolji Mediteran

Podgorička firma “Spencer & Hill”, proslavljenog košarkaša Nikole Pekovića, koja gazduje elitnim bečićkim Mediteranom zatražila je od opštinskog Sekretarijata za urbanizam da joj izda urbanističko-tehničke uslove za dogradnju tog hotelskog kompleksa, kao i izgradnju privremenog objekta.

Detaljnim urbanističkim planom Bečići predviđeno je da hotel može da ima i veću spratnost. Interesantno je i da su planeri na posebnoj parceli u okviru hotelskog kompleksa gdje se nalazi trentuno vodeni grad, predvidjeli gradnju višespratnice.

“Spencer & Hil“ se krajem prošle godine uknjižila kao vlasnik hotela, koji je prethodno bio upisan na ime Pekovića. Njegova firma se odmah kreditno zadužila na šest miliona eura.

Peković je, kako su Vijesti objavile, krajem jula potpisao kupoprodajni ugovor sa stečajnom upravom firme Maestral turs biznismena Blaža Dedića. On je trgovao atraktivni hotel za svega 8,5 miliona eura, što je govoto osam puta niža cijena nego što je prvobitno 2013. bio procijenjen, kada je u Dedićevu kompaniju uveden stečaj.

Mediteran je prvi put na licitaciji bio ponuđen po cijeni od 68 miliona eura i za protekle četiri godine, stečajna uprava je čak 16 puta raspisivala oglase za prodaju, ali nije bilo zainteresovanih kupaca. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.