Majmun pomaže pilotu u upravljanju nakon što ga je spasio od lovokradica (VIDEO)
Foto: Screenshot

Nacionalni park Vitunga

Majmun pomaže pilotu u upravljanju nakon što ga je spasio od lovokradica (VIDEO)

Mali šimpanza Musa vezao se za pilota koji ga je spasio od lovokradica u Kongu. Na video snimku koji je objavljen na društvenim mrežama, vidi se kako Musa "pomaže" svom spasiocu da upravlja avionom na putu do rezervata u kojem je maleni primat dobio utočište.

Pilot u Nacionalnom parku Vitunga, Entoni Seri, upravljao je avionom dok je držao Musu u svom krilu. Njihovo zajedničko putovanje zabilježila je kamera u avionu, a snimak je postao veoma popularan na internetu, nakon što ga je lokalni rezervat za zaštitu primata objavio na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Na snimku se može vidjeti koliko se Musa opustio u avionu - dirao je komande, pilot mu je čistio krzno, a stigao je čak i da odrijema, prenosi N1.

Seri je na svom Instagram nalogu objavio da je - iako je uspio da izbavi malog šimpanzu - cijela priča zapravo tužna, jer bi Musa trebalo da bude sa svojom mamom. “Ali srećni smo što smo mu obezbijedili dobar novi dom”, naveo je pilot.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.