Ulcinjanin uhapšen u Švedskoj po Interpolovoj potjernici
Ilustracija

Za šverc narkotika

Ulcinjanin uhapšen u Švedskoj po Interpolovoj potjernici

Policija Kraljevine Švedske je juče u Stokholmu uhapsila Jonuza Hadžibetija (39) iz Ulcinja, po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica. Ovo lice se potraživalo u okviru akcije „Mak / Hunt“ koju su u oktobru 2015. godine zajednički realizovale policije Crne Gore i Hrvatske.

Naime, policija Švedske je, 12.marta, lišila slobode Hadžibetija po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica, raspisanoj na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici radi vođenja krivičnog postupka u našoj državi zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Slijedi komunikacija između nadležnih organa dvije države radi ekstradicije ovog lica Crnoj Gori", saopšteno je iz Uprave policije.

Podsjećaju da su službenici Uprave policije MUP-a Crne Gore – Odsjeka za borbu protiv droge, 22. oktobra 2015. godine, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i u saradnji sa Policijom i Tužilaštvom Republike Hrvatske, realizovali višemjesečnu policijsku akciju koja je na našoj teritoriji sprovođena pod kodnim nazivom „Mak“ a u Hrvatskoj pod nazivom „Hunt“ (Hant).

"Međunarodna akcija „Mak / Hunt“ je bila usmjerena na otkrivanje, suzbijanje i presijecanje lanca međunarodnog krijumčarenja narkotika, a tokom njenog sprovođenja na teritoriji obje države pronađeno je i oduzeto: 3.3 kg kokaina (Hrvatska), 1.55 kg heroina (Crna Gora), 21 kg marihuane tipa skank (Crna Gora), pola kilograma hašiša (Hrvatska), 800 tableta ekstazija (Hrvatska), 100 grama opojne droge amfetamin (Hrvatska) i 1 kg smješe koja služi za miješanje sa heroinom (Crna Gora).", saopšteno je iz policije.

Krivične prijave su tada podnijete protiv ukupno 29 lica – 18 lica u Crnoj Gori i 11 lica u Hrvatskoj.

"Krivična prijava je tada podnijeta i protiv J.H. za kojim je zatim i raspisana međunarodna Interpolova potjernica NCB Interpol-a Podgorica na osnovu koje je J.H. i lišen slobode u Švedskoj", kazali su iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.