Mnogi su sanjali o podjelama u DPSu pa se budili van cenzusa; Demokrate: Pozdravljaju vas patriote po vašoj mjeri Marović, Kuljača...

Pljevlja

Mnogi su sanjali o podjelama u DPSu pa se budili van cenzusa; Demokrate: Pozdravljaju vas patriote po vašoj mjeri Marović, Kuljača...

Ako sami nijesu znali, Demokrate je trebalo da upozori neko od koalicionih partnera da je spin o "kolonama u DPS" davno propao i da su čak i oni koji su takvim pričama pokušavali da produkuju neku aferu, od njega odustali, poručeno je iz pljevaljskog DPSa.

"Ipak, da ih podsjetimo da su mnogi poput njih, u posljednjih 20 godina sanjali o podjelama u najjačoj partiji u Crnoj Gori, i onda se samo "probudili" sa druge strane cenzusa. Ovakvo iskustvo njihovih koalicionih partnera, trebalo bi Demagozima biti upozoravajuće, iako  vjerujemo da njima, izniklima na podjelama i zavadama, ništa originalnije ne pada na pamet.  

Konstatujemo da ih je poremetio nedavni dolazak Milana Roćena, koji je sa grupom eksperata bio u radnoj posjeti OO DPS Pljevlja, u okviru priprema za predstojeće izbore. Dakle, ne u svojstvu novog koordinatora kako se "sreskim špijunima" pričinilo. Opravdano sumnjamo da vas posebno brine zajednički i veoma konstruktivan sastanak koji je tom prilikom upriličen sa čelnim ljudima DPS-a i lokalne uprave. Kao i saznanje da naša stranka ima najjaču partijsku mrežu u Pljevljima, ljude koji su posvećeni Partiji i jačanju njene ideje, i koji su spremni svu svoju energiju i vrijeme da ulože da bi širili ideju naše partije", saopšteno je iz DPSa Pljevlja.

Oni su Demokrate, od kojih su, podsjećaju, mnogi bili lokalni funkcioneri u prošloj vlasti, pitali: šta su njihova djela.

"Šta ste to Pljevljima ostavili? Koje projekte ste realizovali? Šta je ideologija vaše partije, šta baštinite kao vaša postignuća, sem ogromnu mržnju prema DPS-u? Ostavljamo vas da se u vašem blatu mržnje i zavisti valjate, a mi ćemo i dalje raditi na unaprjeđenju kvaliteta života Pljevljaka. Uz podršku Vlade, za ove četiri godine realizovali smo značajne projekte, i činili sve da mijenjamo Pljevlja na bolje. Izmjerićemo se uskoro na izborima pa će se vidjeti da li naši sugrađani više cijene rad, posvećenost i pregnuće ili mahalske priče Demagoga, nastalih na podjelama i mržnji prema svemu što je crnogorsko", poručili su iz pljevljaskog DPSa.

Ubrzo je stigao odgovor i OO Demokrata Pljevlja koji navode da su i očekivali  jalove optužbe od strane DPSa kako su tobože opozicionari glavni saboteri pregaoca iz DPS-a u procesu dinamične ekspanzije milenijumskih investicija u Pljevljima.

"No, nama ciljna grupa nisu, niti imamo bilo kakva očekivanja od onih koji su prihvatili da žive u sistemu predizbornih trodecenijskih manipulacija od strane DPS-a. To su njihove stvari. Mi smo tu da do najsitnijih čestica  razbijemo siromašna retorička naglabanja vladajuće koalicije, i da ih spriječimo u još jednom pokušaju zavaravanja pljevaljske javnosti", saopštile su Demokrate.

Dodaju da za četiri godine vršenja vlasti lokalna vlast nije uspjela realizovati nijedno predizborno obećanje.

"Obećana dobra konekcija sa Vladom Crne Gore ogledala se u postrojavanju čelnika lokalne vlasti od strane Duška Markovića, i političko šamaranje u vidu stavljanja zabrane na odluku o eko taksi. Kreiranje povoljnog poslovnog ambijenta je pretočeno u masovno političko zapošljavanje bolje poznatog pod parolom jedan zaposleni četvorica se nadaju.Nove investicije i infrastrukturni projekti izazivaju podsmijeh kod građana. Na pomen II bloka Termoelektrane gradom kruže vicevi. Popločavanje par trotoara pokušavaju predstaviti kao milenijumsko dostigniće u vremenu kada se putuje na Mars kao do Sutomora.Ostaje žal za obećanim projektom aerodroma, pa da pored imena presjednika opštine , stoji i titula ,,Presjednik opštine i admiral svemirskog postrojenja Pljevalja”", stoji u saopštenju pljevaljskog odbora Demokrata.

Priznaju da ih "je jako poremetilo prisustvo eksperta Milana Roćena, koji je svoju ekspertsku titulu u DPS-u zaradio time što je jedan od rijetkih u vašim redovima koji se koristi nekim stranim jezikom".

Demokrate smatraju da je unutrašnju pometnju u DPSu izazvalo  interno partijsko istraživanje o rejtinzima političkih partija u Pljevljima, pa su, tvrde, udarili na Demokratsku Crnu Goru, jer znaju ko će ih poslati u političku istoriju.

"Na kraju, pošto rekoste da smo nastali na mržnji svega crnogorskog, pozdravljaju vas Marović, Rađenović, Kuljača, Mugoša, Vuka Golubović i ostale patriote po vašoj mjeri, koji su svoj patriotizam i ljubav prema državi pokazali", zaključuju pljevaljske Demokrate.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.