Agonija kockarske ekonomije i neodgovorne ekonomske politike  se nastavlja

Demos o zaduživanju

Agonija kockarske ekonomije i neodgovorne ekonomske politike se nastavlja

Među više simptoma duboke agonije društva, dominira propast ekonomije čije se objavljivanje odlaže besomučnim zaduživanjem zemlje. Vlada zadužuje zemlju svakih nekoliko mjeseci potvrđujući da postojeća ekonomija ne samo da nije održiva, već da vlada i vrh vlasti ne namjeravaju da preuzmu ništa ozbiljno na planu hitnih reformi i racionalizacije mnogih sektora koji determinišu ekonomsko stanje, saopšteno je iz Demosa.

U toj partiji smatraju da je poslednje zaduživanje od 440 miliona, kojim je probijen i poslednji Zakon o budžetu, cinično prikazano od strane dežurnih apologeta kao „dobar posao za građane“.

"Dakle, rast duga prezadužene zemlje se predstavlja kao nova pobjeda vlade koja se pritom saopštava u novoj valjda impresionirajućoj tehnologiji obmanjivanja – putem nove leksike. Tako se sada uzimanje novca građanima iz džepa i zaduživanje sadašnje i budućih generacija  naziva novom, poetičnom leksikom „izlazak vlade na ino tržište“", stoji u saopštenju Demosa.

Pored ovog, kako navode, lijepog izleta  na ino tržište vrlo je providno i obmanjivanje da nanovije zaduživanje neće biti utrošeno za finasiranje potršnje, među kojima ogromna, još javno nesabrana, državna administaracija i klijentilistički punktovi raznih boja - već će se njim otkupiti akacije A2A, opet uz impresionirjauću leksiku tkz. „put opcije“.

"Koliko se ne biraju sredstva u obmanjivanju javnosti svjedoči činjenica da sa A2A ne postoji nikav sporazum o otkupu akcija, odnosno da A2A upravlja svojim akcijama koje može prodati na tržištu kako oni smatraju. Informacija o izdvojenim sredstvima za otkup akcija A2A je ravna onoj o ugovoru sa Škodom za izgradnju drugog bloka termoelektrane, koju je uoči izbora, objašnjavao  Vujica Lazović sada naslednik Miomira Mugoše.  Agonija kockarske ekonomije i neodgovorne ekonomske politike  se nastavlja.  Ona će, po svemu sudeći, i trajati sve dok neko ne ukaže na krivične dimenzije nekontrolisanog zaduživanja kao direktnog oblika pljačkanja građana i njihovih potomaka", zaključili su iz partije Miodraga Lekića.

   

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.