Provjerite da li ste podržali nekog predsjedničkog kandidata, a da to ne znate
Ilustracija

Pokrenuta aplikacija

Provjerite da li ste podržali nekog predsjedničkog kandidata, a da to ne znate

Državna izborna komisija razvila je softversko rješenje koje će biračima omogućiti da provjere kojem kandidatu za Predsjednika Crne Gore su dali potpis podrške, kao i da li je došlo do zloupotrebe njihovog potpisa za predsjedničke izbore zakazane za 15. april 2018.godine.

"U postupku provjere potpisa birača koji su podržali kandidata za Predsjednika Crne Gore, Državna izborna komisija provjerava da li je lice koje je dalo potpis podrške upisano u birački spisak kao i da li je svojim potpisom podržalo više od jednog kandidata. U bazi podataka nalaze se svi birači koji su unijeti od strane Državne izborne komisije nakon postupka provjere", saopšteno je iz DIK-a.

Softversko rješenje je postavljeno na web adresi: potpisi.dik.co.me, a takođe na web site-u Državne izborne komisije će se nalaziti link za povezivanje sa gore navedenom web adresom.

Untitled

Sve što je potrebno da uradi birač u cilju efikasne provjere je da unese svoj jedinstveni matični broj, čekira kvadratić za validaciju, odradi uslove validacije i ako je sve u redu startuje opciju Provjeri, objasnili su.

Podsjetimo, u petak je više NVO zatražilo da im DIK omogući uvid u potpise jer, kako su naveli, sumnjaju da su falsifikovani ili zloupotrijebljeni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.