DIK potvrdila kandidaturu Marka Milačića
Marko Milačić

Predsjednički izbori

DIK potvrdila kandidaturu Marka Milačića

Državna izborna komisija (DIK) potvrdila je kandidaturu za predsjednika Crne Gore predsjedniku političke partije Prava Crne Gore Marku Milačiću.

Za kandidaturu Marka Milačića je ukupno predato 10 500 potpisa sakupljenih u rekordnom roku, dakle 2500 više od predviđene norme, i to u više crnogorskih opština sa cjelokupnom pratećom dokumentacijom - saopšteno je iz njegove partije.

Kako je i ranije najavio, Milačić će se zalagati za pravi građanski koncept države, odnosno moderni patriotizam, petrovićevsku ideju u duhu 21. vijeka.

On je istakao da će voditi jasnu  političku kampanju, bez straha od bilo koga, kako u zemlji tako i van nje. Glavni protivnik biće mu vladajuća partijska struktura, ali da neće ignorisati ni, kako kaže, neozbiljnost opozicije.

Milačić je najmlađi predsjednički kandidat, koji bi izborom za predsjednika postao i najmlađi predsjednik u istoriji Crne Gore, rođen je 1985. godine u Podgorici. Završio je Fakultet političkih nauka. Oženjen je i ima sina Vuka. 

Prije politike, deset godina se bavio novinarstvom.

-Osnivač je i donedavni izvršni direktor Pokreta za neutralnost Crne Gore, organizacije koju je početkom 2014. godine pokrenula grupa mladih intelektualaca. Poznat je kao neko ko održava dobre odnose sa političarima, prije svega mlađe generacije, iz cijelog regiona, ali i istaknutim aktivistima i pojedincima. Radi na povezivanju čitavog regiona i uspostavljaju veza koje su u ranijem periodu bile narušene - podsjetili su iz Prave Crne Gore.

DIK je ranije potvrdio predsjedničke kandidature privredniku Vasiliju Miličkoviću i predsjedniku Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori, Hazbiji Kalaču.

Kandidaturu na predsjedničkim izborima su najavili predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović, ekonomista Mladen Bojanić, profesor Đorđije Blažić, fizičar Dragan Hajduković. 


Demokratska partija socijalista će svog kandidata, kako je najavljeno, odrediti ove sedmice.

Kandidatura za predsjednika Crne Gore mora biti podržana sa najmanje 7.993 potpisa. 

Rok za predaju kandidatura je do 26. marta.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.