Berane: Pretresi na dvije lokacije, pronađeni oružje, municija i marihuana
Foto: Uprava policije

Berane: Pretresi na dvije lokacije, pronađeni oružje, municija i marihuana

Pripadnici beranske policije su u sklopu pojačanih aktivnosti koje preduzimaju u cilju pronalaska vatrenog oružja u ilegalnom posjedu izvršili pretrese na dvije lokacije i tom prilikom pronašli i oduzeli oružje, municiju i marihuanu.

Kako je saopštila Uprava policije, službenice CB Berane su 9. marta pretresli porodičnu kuću koju koristi V.Lj. (56) iz Berana.

"Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli gasni pištolj „Blow“ F92 kalibra 9 mm i 21 komad lovačke municije kalibra 16/70. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela već da se radi o prekršaju. Protiv V.Lj. će biti podnijeta prekršajna prijava u redovnom postupku zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju", naveli su iz UP.

orujeberane

Foto: Uprava policije

Dan kasnije, postupajući po operativnim saznanjima, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca ODT u Beranama, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, policija je pretresala porodični kuću koju koristi bezbjednosno interesantno lice B.P.(34) iz Berana.

"Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „Mauzer“ kalibra 7,65 mm, sedam metaka sa okvirom kalibra 7,65mm, sedam metaka kalibra 9mm, pribor za čišćenje oružja, futrolu od pištolja i zamotuljak  u pvc foliji sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje i jedan tzv. džoint sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koje se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine od 7,7 grama. Pronađeno i oduzeto oružje, municija i opojna droga biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.", stoji u policijskom saopštenju.

O događaju je, kako se dodaje. obaviješten državni tužilac u ODT u Beranam koji se nakon upoznavanja sa činjeničnim stanjem izjasnio da se o događaju upozna VDT u Bijelom Polju.

Državni tužilac u VDT u Bijelom Polju je naložio da će se nakon pronalaska lica, s obzirom da lice nije zatečeno u kući prilikom pretresa, i prikupljenog obavještenja od njega, izjasniti o kvalifikaciji događaja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.