Kada ojačaju domaći brendovi doći će do veće zaposlenosti
Ilustracija

"Treba da razumijemo šta znači kupovati domaće"

Kada ojačaju domaći brendovi doći će do veće zaposlenosti

Jaka privreda i porast zaposlenosti, do nivoa koji je projektovan, neće biti ostvarivi ukoliko se ne budu jačali i razvijali domaći brendovi, ocijenio je generalni direktor za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača u Ministarstvu ekonomije, Jovo Rabrenović.

On je Dnevnim novinama kazao da je neophodno da potrošači imaju mogućnost izbora, kao i da proizvodi sa crnogorskog podneblja treba da nađu mjesto u trgovačkim i hotelsko-ugostiteljskim objektima.

“Treba da razumijemo šta znači kupovati domaće i koliki je doprinos takve kupovine budžetu, ali i svim ostalim povezanim segmentima”, rekao je Rabrenović.

On je naveo da se kupovinom domaćeg daje dodatna snaga kako proizvodima da budu prepoznatljivi u Crnoj Gori, tako i da jačaju brend države i učine je prepoznatljivom u svijetu.

Prema njegovim riječima, snažan brend države omogućava da se njeni proizvodi i usluge više cijene i vrednuju na tržištu, odnosno da se radije kupuju u inostranstvu. Između ostalog, njime se podstiče i veće interesovanje stranih turista za posjete državi, atraktivnost za strane investitore, kao i dolazak studenata na školovanje na domaćim fakultetima.

“Sve su to razlozi zbog kojih se države kao što je Crna Gora moraju usmjeriti na izgradnju nacionalnog brenda. Dodatni argument predstavlja proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (EU), što zahtijeva ulaganje dodatnih napora, sredstava i resursa, da se izgradi prepoznatljivost i pozitivan imidž naše države kao buduće članice Unije”, zaključio je Rabrenović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.